Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Važna saradnja sa civilnim sektorom

  • 04.12.2018. 13:44

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, posjetio je danas danas Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile", kojem je Grad Banja Luka dodijelio prostor na korištenje u naselju Nova varoš.

U razgovoru sa izvršnim direktorom Ilijom Trninićem, Radojičić je naglasio da je koncept gradske administracije, generalno, saradnja sa civilnim sektorom koji doživljava kao partnera u mnogim oblastima.

"Grad je dodijelio poslovni prostor organizaciji "Perpetum mobile" sa kojom dugo sarađujemo i koja je veoma aktivna na polju organizacija civilnog društva i njihov rad veoma poštujem. U civilnom sektoru vidimo partnere i saradnike i, bez obzira što nemamo ista mišljenja o pojedinim društvenim pitanjima, trudimo se da pomognemo jedni drugima koliko možemo, na doborbit cijelog društva", istakao je Radojičić.

Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile", Ilija Trninić, predstavio je programe i projekte kojima se bavi ova nevladina organizacija koja uspješno djeluje u Banjoj Luci od 2006. godine.

"Kao organizacija civilnog društva nastojimo da kroz obrazovne i istraživačke programe razvijamo zdrave životne vrijednosti mladih, podstičemo građansku i političku participaciju, sa ciljem stvaranja odgovornijeg i pravednijeg društva", rekao je Trninić.