Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić uručio 76 kompleta udžbenika za 56 višečlanih porodica

  • 30.08.2019. 14:50

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas 76 kompleta udžbenika za 56 višečlanih porodica sa područja grada.

Radojičić je rekao da Gradska uprava podržava porodice sa četvoro i više djece i rad Udruženja "Četiri plus", koje u Bnjaluci djeluje godinama, dodajući da je ovo uobičajena aktivnost pred početak školske godine.

On je dodao da grad na neke druge načine nastoji da podrži višečlane porodice, pa je u vrtićima besplatan boravak za djecu iz višečlanih porodica.

"Osim toga, đaci srednjih škola i studenti iz višečlanih porodica, bez obzira na smjer, imaju pravo i na stipendije grada. Iznos stipendija srednjoškolcima i studentima godišnje premašuje 200.000 KM", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je Udruženje "Četiri plus" partner grada koji nastoji da im pomogne u njihovim aktivnostina.

"Nekada je to malo više, nekada malo manje, ali je uvijek od srca i u najboljoj namjeri. Daj Bože da je više djece jer je demografija jedan od velikih problema na ovim prostorima i, možda, je i ova akcija jedan vid promocije porodice", naveo je Radojičić.

Predsjednik Udruženja "Četiri plus" Јovo Radovanović rekao je da je ovo velika podrška za porodice i dodao da se akcija realizuje u saradnji sa Gradskom upravom Banjaluka već nekoliko godina pred polazak djece u školu.

Majka desetoro djece Duška Ćurguz rekla je da su ona i suprug nezaposleni i da školuje petoro djece, te naglasila da će im ova pomoć mnogo značiti.

Radojičiću su za pomoću zahvalile i majka četvoro djece Romana Јokić, te majka petoro djece iz Bronzanog Majdana Mirjana Koljančić, naglašavajući da je ovo značajna podrška za višečlane porodice.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)