Gradonačelnik o zagađenju

Radojičić: Tražićemo dodatna mjerenja na cijelom području "Incela"

11:44, 27.05.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Thumbnail
Kada je u pitanju problem sa zagađenjem u "Incelu" sada smo u fazi da idemo u kontrolisanje jednog po jednog subjekta na tom području - rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povodom ekološke katostrofe u krugu nekadašnjeg "Incela".

"Upavo je grad pokrenuo ovu priču. Kada se nedavno desio treći požar u 'Incelu' otvorile su se ponovo nove stvari, a koje su se već 15 godina vukle. Upravo je grad inspekcijskom nadzorom i nalogom institucijama da se obave nova mjerenja pokrenuo ovu priču, to nije došlo samo od sebe", rekao je Radojičić.

On je pojasnio da, kada je u pitanju "Incel", tu se radi o jednoj tipičnoj privatizacijsko-tranzicijskoj priči koja se neuspješno završila i da sada tu ima oko 60 subjekata.

Radojičić je rekao da će tražiti dodatna mjerenja na cijelom području i da se vidi gdje ima zagađenja i koje su dalje mjere.

"Grad je pokrenuo tu priču i mi je vodimo i tražimo uključenje Republičkog inspektorata i republičkih institucija da se uključe. Radi se o velikim finansijskim iznosima potrebnim da se to sve sanira", pojasnio je Radojičić.

Na pitanje da li građani trebaju biti zabrinuti i koliko opasnog ulja ima na području "Incela" on je rekao da trenutno nema tačnih informacija i da ne bi pravio paniku, jer ovaj problem traje već 15 godina.