Gradonačelnik o zagađenju

Radojičić: Tražićemo dodatna mjerenja na cijelom području "Incela"

  • 27.05.2019. 11:44

Kada je u pitanju problem sa zagađenjem u "Incelu" sada smo u fazi da idemo u kontrolisanje jednog po jednog subjekta na tom području - rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povodom ekološke katostrofe u krugu nekadašnjeg "Incela".

"Upavo je grad pokrenuo ovu priču. Kada se nedavno desio treći požar u 'Incelu' otvorile su se ponovo nove stvari, a koje su se već 15 godina vukle. Upravo je grad inspekcijskom nadzorom i nalogom institucijama da se obave nova mjerenja pokrenuo ovu priču, to nije došlo samo od sebe", rekao je Radojičić.

On je pojasnio da, kada je u pitanju "Incel", tu se radi o jednoj tipičnoj privatizacijsko-tranzicijskoj priči koja se neuspješno završila i da sada tu ima oko 60 subjekata.

Radojičić je rekao da će tražiti dodatna mjerenja na cijelom području i da se vidi gdje ima zagađenja i koje su dalje mjere.

"Grad je pokrenuo tu priču i mi je vodimo i tražimo uključenje Republičkog inspektorata i republičkih institucija da se uključe. Radi se o velikim finansijskim iznosima potrebnim da se to sve sanira", pojasnio je Radojičić.

Na pitanje da li građani trebaju biti zabrinuti i koliko opasnog ulja ima na području "Incela" on je rekao da trenutno nema tačnih informacija i da ne bi pravio paniku, jer ovaj problem traje već 15 godina.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)