Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Šatorski smještaj na Rakovačkim barama za one koji prekrše kućnu izolaciju

  • 24.03.2020. 19:41

One koji prekrše mjere samoizolacije u Banjaluci čeka šatorski smještaj na Rakovačkim barama. To je jedna od novih mjera.

"Ako je nekome lako zamijeniti komodited kuće sa smještajem u šatorskom naselju, onda dobrodošao", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Dosadašnji klasteri su se mogli kontrolisati, sva lica su identifikovana, nova opasnost stiže dolaskom naših ljudi iz inostravnstva.

"Imamo određenu bojazan za naredne sedmice oko unošenja izvana, zato što je veliki broj naših državljana ušao u zemlju u proteklim danima iz zemalja u kojima se epidemija i dalje širi i tu postoji potencijalan problem da neodgovorna lica svojim kretanjem budu prenosili na veći broj drugih korisnika, da onda dođe do značajnog rasta broja oboljelih", istakao je Radojičić.

Službe porodične medicine i pedijatrije u banjalučkom Domu zdravlja će raditi do 19 časova zbog usklađivanja s policijskim časom. Nakon toga, neophodne zdravstvene usluge pacijenti će moći da dobiju u Službi hitne medicinske pomoći. Našlo se rješenje i za stomatološke usluge.

"Zbog malog broja djece koja traže usluge u školskim stomatološkim ambulantama Štab za vanredne situacije grada Banjaluka donio odluku da se za potrebe pregleda djece ostavi na raspolaganju stomatološka ambulanta u Osnovnoj školi "Ivo Andrić". S druge strane, za neodložne stomatološke usluge za pacijente koji su pozitivni na virus korona ili su pod sumnjom da su bili u kontaktu sa licem pozitivnim na ovaj virus predloženo je da radi ambulanta u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", istakla je Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja Banjaluka.

U četvrtak se gasi i klasični javni gradski prevoz u Banjaluci. Umjesto toga, biće organizovan koridorski u tri pravca.

"Na dosadašnjim linijama broj jedan, "17 A" i "17", prije svega u funkciji prevoza radnika u zdravstvu. S tim da će linija "17" ubuduće će saobraćati lijevo iz Krfske ulice novoizgrađenim istočnim tranzitom, preko novog Zelenog mosta, desno Kozarskom ulicom preko Bulevara cara Dušana do Univerzitetskog kliničkog centra", naglasio je Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Biće ukupno osam polazaka na te tri linije, od čega su četiri u ranim jutarnjim časovima, tri u popodnevnim i jedan neposredno pred policijski čas. Taj prevoz u potpunosti finansira grad Banjaluka.  

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм