Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić sa norveškim ambasadorom o naučno-tehnološkom parku u Banjoj Luci

  • 17.09.2020. 11:50

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Reintersena.

U srdačnom razgovoru, Radojičić je, uz dobrodošlicu i želje za uspješan rad, upoznao ambasadora Reintersena o trenutnim infrastrukturnim projektima koje provodi gradska administracija, s posebnim naglaskom na aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem naučno-tehnološkog parka u Banjoj Luci.

Na sastanku u Gradskoj upravi, razgovarano je i o projektima i mogućnostima saradnje u oblasti energetske efikasnosti i savremenih tehnologija, projektima prečišćavanja otpadnih voda i zbrinjavanja čvrstog otpada.

Naglašeno je da je Norveška pomogla brojne projekte koji su međunarodni partneri sproveli u Banjoj Luci, među kojim je od posebnog značaja pomoć prilikom uspostavljanja i rada Inovacionog centra Banja Luka. Takođe, Norveška je pomogla i tokom aktuelne pandemije korna virusa, kada su, preko UNDP-a, uručene značajne donacije našim bolnicama.

Ambasador Norveške zahvalio je gradonačelniku Radojičiću na prijemu, a na kraju sastanka sagovornici su se usaglasili da to što su Banja Luka i norveški Bodo bili konkurenti za titulu Evropske prestonice kulture za 2024. godinu – neće biti prepreka nego povod za uspostavljanje saradnje među gradovima.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.