Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Sa aspekta kapitalnih ulaganja, ovo je jedna od najuspješnijih godina

  • 24.10.2020. 11:54

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u Vikend jutru naše televizije kaže da sa aspekta kapitalnih ulaganja, ovo je jedna od najuspješnijih godina za grad.

- Iako nije ovo bila baš normalna godina, grad je uradio desetine. Građevinska sezona je evo pri kraju imogu da kažem da smo već priveli kraju mnoge projekte. Znači sa aspekta kapitalnih ulaganja, rješavanja problema građana, snabdjevanja vode, mjesta u vrtićima, gradnje saobraćajnica, ovo je vjerovatno najuspješnija godina - rekao je Radojičić.

On je naveo da je fokus djelovanja na rješavanju snabdjevanja vode za građane, gradnje vrtića, ali i mostova, što je kako ističe, jedan kapitalni posao, koji i ima simbolično značenje, jer povezuje ljude.

- Banjaluka je trebala nove kapacitete. Proteklih godina pripremali smo projekte, a evo do kraja godine imaćemo dodatnih oko 650 mjesta u vrtićima. U toku je otvaranje tri nova vrtića, jedan u centru grada, Јeževa kućica, jedan na Petrićevcu i u Lazarevu, Kolibri - istakao je Radojičić.

Rekao je da je započeta gradnja u Kuljanima, a u planuje i u Vrbanji, te je naveo da se radi novi projekat za gradnju vrtića u Kampusu, koji će biti kako ističe i edukativnog karaktera, jer će profesori i studenti fakulteta imati praksu.

- Radimo projekat i za gradnju vrtića u naselju Svetog Save, u planu je gradnja u Karanovcu,Paprikovcu i Starčevici. Plan je da se eliminišu liste čekanja djece za vrtiće - kaže Radojičić i dodaje da je u proteklom periodu završeno i 26 igrališta u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da je budžet Grada oscilirao.

- Imamo realan pad prihoda od preko 15 odsto, zbog ograničenja u ekonomiji. Imaćemo između 15 i 20 miliona maraka manje prihoda. Morali smo imati emisiju obveznica, dobili smo sredstva i od Vlade Srpske. Tako da je budžet i veći u odnosu na osnovni, iako je struktura promjenjena i sada budžet iznosi oko 150 miliona marak sa obveznicama, sredstvima Vlade i suficitom od prošle godine  - naveoje Radojičić.

Тагови: