Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić pozvao građane i političke partije da ponude ideje za razvoj Banjaluke

  • 28.08.2019. 19:28

Svi građani Banjaluke dobiće priliku da doprinesu da njihov grad postane ljepše, finkcionalnije i bolje mjesto za život.

Gradonačelnik Igor Radojičić pozvao je građane svih naselja, ali i političke partije, da pošalju prijedloge i ideje za razvoj grada do 2025. godine. "Za definisanje ciljeva i razvoja grada izuzetno je važno mišljenje građana", poručuje Radojičić.

"Otvaramo dva mjeseca pred nama, razgovora i pitanja, interkacije sa građanima. Prvo prema savjetima mjesnih zajednica koji treba u proširenom sastavu da predlože ono što su prioriteti za 2020. jer se sad nalazimo u pripremama budžeta i programa za 2020., ali i na dugoročnom periodu. Kao gradonačelnik, pozvaću većinu političkih partija, znači, ne samo iz većine skupštinske i pozicione, ne samo one koji su parlamentarni već i iz opozicije da razgovaramo na temu prioriteta razvoja grada u narednih pet godina", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Pozvano je svih 57 banjalučkih mjesnih zajednica da prijedloge dostave najdalje do 15. oktobra. Građjani kažu da je ovakva strategija uključivanja njih u život grada odlična. Rado će, kažu, uputiti svoje prijedloge.

"Mislim da je to dobra ideja, ako budemo imali nekih prijedloga, uputićemo".

"Svaki dobar prijedlog ja podržavam i taj isto tako".

"Mislim da je to super, ali evo ja ću poslati mejl. Mislim, ja sam upravo, primila stipendiju iz Fonda dr. Milan Jelić tako da ću da pošaljem mejl šta sve treba da se promijeni", istakli su građani Banjaluke.

Radojičić je sličnu inicijativu pokrenuo i 2016. godine. Model saradnje Gradske uprave i Banjalučana pokazao se kao primjer dobre prakse. Mnogi prijedlozi, kao što su spajanje Istočnog tranzita i nastavak velikog projekta vodosnabijevanja manjačkog platoa, na kraju su i ugrađeni u Radojičićev program pod nazivom "Banja Luka 2025".