Gradska uprava

Radojičić: Potvrda uspješne saradnje Banje Luke i Beograda

  • 07.12.2018. 13:22

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostili su danas delegaciju Grada Beograda u kojoj su bili predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Po završetku sastanka, Radojičić je rekao novinarima da Banja Luka i Beograd imaju intenzivnu komunikaciju po različitim linijama. Banjalučki gradonačelnik je istakao da postoje dobre osnove i jaka volja za saradnju između dva bratska grada.

"Danas u Privrednoj komori RS imamo skup o privrednoj saradnji dva grada, juče su sa nama bili predstavnici OŠ "Ivo Andrić" iz Beograda, a iduće sedmice ćemo mi u Beogradu promovisati "Banjalučku zimu". Pored toga, u današnjim razgovorima smo se dotakli brojnih tema, od saradnje u oblastima školstva i kulture do komunalnih usluga", izjavio je Radojičić.

Predsjednik beogradske Skupštine Nikola Nikodijević, naglasio je da saradnja sa Banjom Lukom nije više protokolarna, već predstavlja živu aktivnost koja podrazumijeva dogovore na nedjeljnom nivou.

"Današnji poslovni forum u Banjoj Luci je prvi konkretan rezultat našeg prethodnog sastanka. Na osnovu dobrih odnosa koji postoje između Republike Srpske i Srbije, trebalo bi da sarađuju i dva grada jer mi kao gradovi imamo mnogo prostora za saradnju i mnogo zajedničkih tema", kazao je Nikodijević.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Zoran Talić, rekao je da dva grada nastavljaju uspješnu i korektnu saradnju koja je zajednički inicirana.

"Naša saradnja bi trebalo da bude jasna, konkretna i direktna i izražavam zadovoljstvo onim što smo do sada uradili. Vjerujem da će građani oba grada imati koristi od ove saradnje", naveo je Talić.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, najavio je da će od iduće godine beogradska pozorišta gostovati u Banjoj Luci i drugim gradovima Srpske i da su za tu namjenu već planirana sredstva u budžetu Beograda.

"Nastavićemo i sa povezivanjem naših škola, prosvjetnih i obrazovnih ustanova i nadam se da će se to osjetiti. Prostora za saradnju ima puno i sljedeći put kada se vidimo, nadam se da ćemo pričati o konkretnim rezultatima", zaključio je Mladenović.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.