Projekti mjesnih zajednica

Radojičić potpisao ugovore sa izvođačima radova

  • 23.08.2019. 12:37

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas ugovore sa izvođačima radova na projektima koje su kandidovali savjeti mjesnih zajednica, a čija je vrijednost do 2.500 KM.

Radojičić je rekao da je završen izbor izvođača radova za 36 mjesnih zajednica, te da je uspješno završena javna nabavka za isto toliko prijedloga. 

"Prijedlozi su vrlo raznovrsni, te je riječ o nabavci opreme za kulturno-umjetničko društvo, opremanje dječijih igrališta, postavljanje ograde oko škola i druge aktivnosti", rekao je Radojičić. 

On je naveo da je ideja da se neposredno sa terena, od savjeta mjesnih zajednica, dobiju prijedlozi šta je prioritet kada je riječ o manjim projektima. 

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti su započete 2017. godine i u okviru toga sve mjesne zajednice mogle su predložiti po jedan projekat vrijednosti do 2.500 KM, za koji grad bira izvođača radova ili isporučioca opreme kroz proces javnih nabavki. 

Radojičić je naveo da će Uprava grada ponoviti 21 javni poziv za one projekte za koje nije bilo ponuda izvođača radova ili isporučioca opreme. 

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Lauš dva Milan Granula istakao je značaj ovih aktivnosti Uprave grada, kako bi bili riješeni svakodnevni problemi građana, a koji nisu kapitalni. 

"Za ovu godinu mi smo se opredjelili za nabavku opreme za Kulturno-umjetničko društvo `Sveti Sava`, koje ima značajnu tradiciju iza sebe, te sam siguran da će im ova pomoć dobro doći", rekao je Granula.