Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Počela isplata štete nastale u poplavama

  • 02.08.2019. 20:55

Gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić posjetio je danas Mjesnu zajednicu Bronzani majdan, gdje je razgovarao sa mještanima o aktuelnim projektima na tom području i o isplati naknade poljoprivrednicima, koji su pretrpjeli veće štete na usjevima tokom obilnih majskih padavina.

"Grad je ranije donio odluku da pomogne sugrađanima sa nadoknadom dijela štete na poljoprivrednim usjevima i isplata je počela ove sedmice. Na ovom prostoru su bile najveće štete na usjevima i ove nadoknade su samo jedan vid podrške stanovništvu", rekao je Radojičić, ističući da je to samo jedan od povoda posjete ovoj MZ.

Veoma važno pitanje za taj kraj, vodosnabdijevanje, biće riješeno izgradnjom kraka podsistema u okviru velikog vodovodnog sistema "Crno vrelo" ka Bronzanom majdanu.

"Imamo aranžman sa EBRD-om za projekte vodosnabdijevanja i jedan od krakova koji treba da se počne raditi, jeste ovaj prema velikom prostoru Bronzanog majdana, koji se čeka dugo vremena. Očekujemo da gradnja tog kraka počne u septembru", naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da su u toj MZ ovih dana počeli i radovi na školi u okviru velikog projekta obnove škola na području grada.

"Sanira se krov na školskom objektu, kao i sanitarni čvorovi. Dakle, ima nekoliko poslova koji se rade na ovom području, a želimo poslušati i građane ako imaju još neke prijedloge", zaključio je Radojičić.

Odbornik u Skupštini grada Dragomir Batar kazao je da je ovaj susret jedan od načina da se mještani upoznaju, prije svega, sa procesom dodjele pomoći za štete, ali i o drugim aktivnostima koje su u toku ili se planiraju za naredni period.

"Do sada, nismo primali slične naknade za nastale štete na poljoprivrednim usjevima i zato je naša zahvalnost gradonačelniku još veća. Takođe, od preuzimanja mandata aktuelna gradska administracija, poslije višegodišnjeg zastoja, aktivirala je projekat "Crno vrelo" koji je veoma značajan za mještane ovog kraja", rekao je Batar.