Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Oni koji prekrše izolaciju biće upućeni u šatorski kamp

  • 26.03.2020. 15:08

Danas je održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije Banjaluka, nakon čega su saopštene nove mjere i poručeno da svi oni koji prekrše mjere izolacije biće sproveden u šatorski kamp na Rakovačkim barama.

"Grad banjaluka uspostavio je karantin na Rakovačkim barama za osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji i prekrše je. Ta osoba neće više biti zadržana u kućnoj izolaciji nego će biti upućena u šatorski kamp na rakovačkim barama", rekao je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i dodao da možemo biti zadovoljni jer su u posljednja 24 časa samo dva lica prekršila mjere izolacije i oni će biti prijavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Radojičić je demantovao lažnu vijest koja se proširila društvenim mrežama, a koja govori da će doći do blokade grada.

"Putem društvenih mreža je prostrujala lažna informacija da će grad biti potpuno zatvoren. Ta informacija je netačna. Gradski štab nije razmatrao tu opciju. Ova lažna vijest može biti kažnjiva, izazvala je novi potrošački val u prodavnicama tako da je jutros zabilježena navala u prodavnicama", kaže Radojičić.

Od prvog dana javnosti su na raspolaganju sve informacije i blagovremeno su saopštene, dodao je Radojičić.

Trenutno je u Banjaluci 83 registrovanih osoba zaraženih virusom korona, oko dvije i po hiljade ljude je pod nadzorom što je velika cifra.

Situacija je ipak pod kontrolom, poručio je Radojičić.
 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.