Radojičić: Moramo biti oprezni, pripremamo novu kovid ambulantu

  • 08.09.2020. 16:02

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, razgovarao je danas sa rukovodstvom Doma zdravlja o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u gradu te obišao kovid ambulantu koja djeluje u ovkviru ove ustanove.

Radojičić je zahvalio svim radnicima Doma zdravlja na velikom trudu i požrtvovanju koje su iskazali tokom borbe sa epidemijom korona virusa, jer je u Banjoj Luci do sada registrovano preko 1.700 slučajeva zaraze.

On je naglasio da početak školske godine nije doveo do ozbiljnih promjena kada je u pitanju broj oboljelih od korona virusa.

"Time možemo biti zadovoljni, ali i dalje oprezni, jer je Banja Luka grad sa 40 osnovnih i srednjih škola i sa desetinama hiljada ljudi vezanim za škole ili vrtiće. Značajno je povećan broj kontakata među građanima, a time je potencijalno veća mogućnost za širenje virusa. Zbog toga obavili smo neophodne logističke pripreme kako bismo spremno dočekali jesen i zimu. U objektu poliklinike imamo jednu kovid ambulantu koja je namijenjena samo za školsku djecu, a radimo na pripremi nove kovid ambulante u naselju Dolac za slučaj povećanja broja oboljlih", rekao je Radojičić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, rekao je da je Dom zdravlja, tokom trajanja epidemije, nosilac odgovora primarne zdravstvene zaštite na epidemiju.

"Danas smo razgovarali o organizaciji zbrinjavanja pacijenata različite starosne strukture zaraženih korona virusom. Veoma važan segment u ovom trenutku jeste i pružanje redovne zdravstvene zaštite stanovništvu. Tu je i oblast školske stomatologije gdje ambulante uglavnom imamo u školama. Niz životnih pitanja je na dnevnom redu i naglašavam da primarnu zdravstvenu zaštitu vraćamo na stopostotni nivo kapaciteta usluga", izjavio je Šeranić.

Direktor Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović, upozorila je da je primjećeno da u posljednje vrijeme mnogi pojedinci, ali i pojedine ustanove i preduzeća ne poštuju propisane mjere.

"O tim nepravilnostima svakodnevno obavještavamo kontrolne organe, a neophodno je da se svi građani i u narednom periodu pridržavaju propisanih mjera, jer epidemija nije gotova. Nosite maske, držite distancu i izbjegavajte okupljanja većeg broja ljudi", zajključila je Todorović.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.