Skupština grada Banjaluka

Radojičić: Kovačević se nije vidio u konstelaciji novih odnosa u SP

  • 24.10.2018. 15:24

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da odbornik Mišo Kovačević, koji je iz Socijalističke partije prešao u Klub odobrnika SNSD-a, nije sebe vidio u konstelaciji novih odnosa u socijalistima.

"Kovačević je naš stari prijatelj i dugo sarađuje sa SNSD-om", izjavio je Radojičić novinarima u pauzi sjednice Skupštine grada. 

Osvrćući se na povlačenje izvještaja o realizaciji godišnjeg programa Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2017/2018. godinu i programa rada za 2018/2019. godinu, na čijem se čelu nalazi kadar SP-a, Radojičić je naveo da je bilo primjedbi na njihov sadržaj. 

"Tamo ima niz podataka koji naprosto nisu tačni, od sadržaja, broja, rekonstrukcije, vremena, datuma i slično, na šta su odbornici dali primjedbe. To su dokumenti koji imaju zvaničan karakter i ne možete u njima plasirati neke netačne informacije", rekao je Radojičić. 

On je konstatovao da postoje poteškoće u komunikaciji sa direktorom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i primjedbe građana na premještanje i razmještanje vaspitača i vaspitačica prošle i ove godine i to je jedna od tema o kojima se razgovara. 

"Primjedbe od grada koje su se toga ticale u rukovodstvu Centra nisu prihvatali, a imali smo konstantne žalbe roditelja na unutrašnja pomjeranja koja radila uprava u svojoj nadležnosti. Oni jesu nadležni za to, ali ne mora značiti da su radili dobro", ukazao je Radojičić. 

Na pitanje da li su moguće smjene u tom Centru, Radojičić je istakao da je svaka smjena vrlo dug postupak. "Ovdje se radi o primjedbama na pojedine aktivnosti i mislim da se one mogu prevazići", dodao je Radojičić. 

Šef grupe odbornika SP-a u Skupštini grada Milan Milaković poručio je da kolegi Kovačeviću želi mnogo sreće u političkom radu. 

"Socijalistička partija je u prethodnim izborima zabilježila rast veći od 60 odsto u gradu Banjaluci, što znači da narod prepoznaje politiku ove partije. Uvijek neko dođe u partiju, neko ode i želim puno sreće kolegi Kovačeviću, a svima koji dolaze u SP dobrodošlicu", izjavio je Milaković novinarima. 

On je dodao da je razlog odlaska Kovačevića iz SP-a njegov lični stav. 

Govoreći o povlačenju izvještaja o realizaciji godišnjeg programa rada i plana rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za narednu godinu, na čijem se čelu nalazi kadar SP-a, Milaković je rekao da su oni povučeni sa dnevnog reda više zbog tehničkih grešaka, nego nekih krucijalnih stvari, te da će se naći na dnevnom redu naredne sjednice gradskog parlamenta. 

"Mislim da neće doći do smjene direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i raspakivanja koalicionog sporazuma. To su dogovori koji će se obavljati u narednom periodu", naveo je Milaković. 

Mišo Kovačević, novi odbornik SNSD-a, rekao je Srni da je želio da pređe u veći klub i veću stranku. 

"Podržavam gradonačelnika Radojičića u radu i mislim da ću tu bolje djelovati kao odbornik. Nisam imao nikakvih sukoba u SP-u. U suštini, to je neki moj stav i moja želja da pređem u SNSD", kaže Kovačević.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.