Kancelarija OEBS-a u Banjaluci

Radojičić i Jordanidi o borbi protiv govora mržnje

14:38, 07.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa šefom terenske banjalučke kancelarije OEBS-a Dmitrijem Jordanidijem o aktivnostima koje OEBS sprovodi u borbi protiv govora mržnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Predstavnici OEBS-a predstavili su projekat "Super građanke i super građani" u okviru kojeg se formiraju neformalne koalicije udruženja građana, nevladinog sektora, policije, vjerskih zajednica, lokalne zajednice i drugih aktera radi borbe protiv govora mržnje, te jačanja društvene kohezije. 

Oni su informisali Radojičića da već postoji određeni broj organizacija koje su se uključile u ovu neformalnu mrežu, te je iskazana potreba da se Gradska uprava dodatno uključi u ovaj projekat na izradi akcionog plana za koheziju zajednice. 

Radojičić je upoznao sagovornike da postoji dobra saradnja između grada i nevladinog sektora po različitim osnovama, te da gradska administracija pruža i značajnu podršku udruženjima građana finansirajući njihove projekte putem javnih poziva. 

On je istakao da je u interesu Gradske uprave da nevladin sektor bude partner lokalnoj vlasti, te da učestvuju u realizaciji zajedničkih ciljeva, navodeći primjer nedavno formiranog Foruma za bezbjednost grada Banjaluka.