Radojičić: Gradske projekte lažno pripisuju sebi!

  • 24.06.2020. 11:36

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da je sve prisutnija pojava da "pojedini političari projekte Gradske uprave predstavljaju kao sopstvene uspjehe", iako sa njima nemaju apsolutno nikakve veze.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada, Radojičić je ukazao da je ova pojava posebno izražena u naselju Ada, gdje je u toku ili već realizovano nekoliko infrastrukturnih projekata.

On je istakao da Gradska uprava u ovom naselju, između ostalog, priprema izgradnju nove petorazredne osnovne škole, ističući da je projektovanje ovog objekta već u toku i da je namjera da se već ove godine uđe u radove na terenu.

Pored toga, Grad Banja Luka pripremio je projekat izgradnje kanalizacije za ulice Vida Nježića i Dujka Komljenovića u ovom naselju, u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja i kanalizacije pod nazivom „Voda 2“.

"Uz to, već je, u okviru zajedničkog projekta Grada i marketa „As“ izgrađeno dječije igralište u ovom naselju, a nedavno je riješen i višegodišnji problem sa raskrsnicom kod tzv. boračkih zgrada. Poslije više peticija građana, sa Putevima RS vodili smo razgovore skoro tri godine s obzirom na to da je u njihovoj nadležnosti ta saobraćajnica. Sada na toj lokaciji imamo semaforizovanu raskrsnicu i izmješteno autobusko stajalište, čime je poboljšana bezbjednost učesnika", kazao je Radojičić.

On je najavio i da će u Adi uskoro početi i gradnja novog bloka tzv. socijalnih stanova, gdje Grad učestvuje zajedno sa resornim ministarstvom.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм