Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Grad će tokom praznika biti pun turista

  • 17.12.2019. 15:59

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da ponovo raste broj turista koji posjećuju najveći grad u Republici Srpskoj, te da očekuje da će Banjaluka tokom novogodišnjih praznika biti puna.

"Turizam je izuzetno važan za Banjaluku. Imali smo konstantan rast prethodnih godina, ali je prošla Nova godina upropaštena, znate zbog čega i na koji način. Od tada se trebalo bukvalno vraćati iz minusa. Sve što je bilo spremljeno za novogodišnje praznike bilo je otkazano pod uticajem protesta i trebalo je ponovo vraćati turiste", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Navodeći da je turizam veoma osjetljiva privredna grana koja reaguje na svaki poremećaj, Radojičić je istakao da su početkom ove godine i tokom zime imali mnogo problema, te da su morali da ubjeđuju ljude da ponovo posjete Banjaluku.

"Sada broj turista ponovo raste i ukupna statistika za ovu godinu je vrlo dobra. Broj kreveta u gradu je udvostručen što svjedoči o povećanoj tražnji. Počeli smo mandat sa 1.900, a sada imamo oko 3.500 registrovanih kreveta", naglasio je Radojičić.

Svi sadržaji koji su bili ugovoreni za novogodišnje praznike lani su otkazani zbog protesta u organizaciji grupe "Pravda za Davida" i pojedinih predstavnika politikih partija. 

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.