Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Do ponedjeljka nema nastave u školi "Branko Ćopić"

  • 05.03.2020. 10:30

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da do ponedjeljka, 9. marta, neće biti nastave u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" koju pohađa dijete zaraženo virusom korona i da će biti izvršeni preventivni pregled cijelog odjeljenja.

Radojičić je naveo da će se izvrštiti dezinfekcija prostorija škole, a po potrebi i neke druge prostorije.

"Učenici su vraćeni jutros kućama i nastave neće biti danas i sutra. Do ponedjeljka ćemo procijenjivati situaciju. Izvršiće se preventivni pregled cijelog odjeljenja. U ovom momentu nema simptoma koje možemo potvrditi kod bilo koga, ali radi preventive biće potrebno to iznijeti kroz kapacitete Doma zdravlja", naveo je Radojičić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je Gradski štab za vanredne situacije 26. februara održao prvu sjednicu i uveo dnevno praćenje epidemiološke situacije u gradu zbog mogućnosti da se iz zemalja regiona u kojima su zabilježeni slučajevi virusa korona zaraza prenese na teritoriju Republike Srpske.

"Dom zdravlja koji kao primarna zdravstvena zaštita treba da pruži prvu podršku građanima danas će sa svojim službama iznijeti prve preventivne preglede đaka u Osnovnoj školi "Branko Ćopić"", rekao je Radojičić.

On je poručio da su potrebne pojačane higijenske mjer, koje će preduzimati i nadležni gradski organi.

"Pratićemo stanje u predškolskim i školskim objektima", naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, stariji i lica sa hroničnim oboljenjima treba da smanje kretanje i izbjegavaju javna okupljanja jer su rizična grupacija.

On je za 12.00 časova najavio sjednicu Gradski štab za vanredne situacije.

Gradonačelnik Banjaluke smatra da za sada nema razloga da se javne aktivnosti i događaji otkazuju ili pomjeraju, jer je riječ o jednoj porodici i preventivnim mjerama u jednoj školi.

U Srpskoj su identifikovana dva slučaja zaraze virusom korona, a riječ je o muškarcu srednjovječne dobi iz Banjaluke i njegovom djetetu.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб