Poljoprivredna škola

Radojičić: Desetak sudskih postupaka u vezi sa vlasništvom nad zemljištem

  • 05.11.2019. 16:42

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da u vezi sa vlasništvom nad zemljištem banjalučke Poljoprivredne škole postoji barem deset sudskih postupaka, jer nisu sve lokacije na istom mjestu.

Komentarišići posljednju odluku Vrhovnog suda koja ide u korist Grada Banjaluke da joj se vrati vlasništvo nad zemljištem Poljoprivredne škole i da se vraća na ponovno suđenje na nižem nivou, Radojičić je rekao novinarima da riječ o najatraktivnijem zemljištu.

"Sad se vraćamo ponovo u suđenje na nižem nivou, da se ponovo procijeni i da na nižem nivou na kojem smo gubili sad po procijeni Vrhovnog suda dobijemo nazad zemljište Poljoprivredne škole", dodao je Radojičić.

On je istakao da je to samo jedan od desetak postupaka koji traju, te podsjetio da je Grad prošle godine dobio sudsku presudu za jednu parcelu Poljoporivredne škole u naselju Drakulić.

Predsjednik Banjalučke Skupštine Zoran Talić rekao je da je Grad "na korak da vrati u posjed milionski vrijedne nekretnine i zemljišta".

Talić je naglasio da Grad aktivno sprovodi aktivnosti po pitanju zaštite gradske imovine, te podsjetio na rješavanje pitanja imovine Sokolskog doma, zgrade Radničkog univerziteta, te pitanje zemljišta stare autobuske stanice u centru grada.

"Zaštita gradske imovine je bitna jer kroz nju dobijamo nešto novo na teritoriji grada za sve građane te stvaramo nove vrijednosti", dodao je on.

On je naveo da je na teritoriji stare autobuske stanice planiran novi gradski trg, te da će vraćeni objekat Sokolskog doma biti osposobljen za sportske sadržaje.

"Aktivno se popisuje kompletna imovina grada kada su u pitanju poslovni prostori i nepokretnosti", dodao je Talić.

Vijeće Vrhovnog suda je 26. septembra donijelo presudu u korist grada Banjaluka kojom je poništilo raniju presudu Okružnog suda kojom je zemljište od oko 54 hektara utvrđeno kao vlasništvo Poljoprivredne škole.