Kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Radojičić: Ako se epidemiološka situacija pogorša, suspendovaćemo kampanju u Banjaluci

  • 16.10.2020. 16:46

U naredna dva dana Gradski izborni štab SNSD-a održaće sjednicu na kojoj će, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, donijeti odluku o suspendovanju kampanje, odnosno održavanja javnih skupova ove stranke do daljnjeg.

Potvrdio je ovo za "Glas Srpske" gradonačelnik Banjaluke i kandidat SNSD-a za ovu funkciju Igor Radojičić i dodao da situacija u Srpskoj, ali i regionu zabrinjava uzimajući u obzir broj novozaraženih lica.

- Planiram da sazovem gradski izborni štab SNSD-a u Banjaluci zbog aktuelne epidemiološke situacije. U slučaju da brojevi budu loši i naredna dva dana, najvjerovatnije ćemo donijeti odluku o suspendovanju kampanje u Banjaluci – rekao nam je Radojičić.

On kaže da će u ponedeljak biti otvorena i kovid ambulanta u Docu zbog očekivanog broja lica kojima će trebati ljekarska pomoć.

- Vidimo da je situacija kritična i kod nas i u regionu, i da se mnoge zemlje odlučuju na dodatne, restriktivnije mjere. Želimo spremni da dočekamo očekivani treći talas – rekao je Radojičić.

Radojičić je danas u centru Banjaluke simbolično postavio prve stranačke plakate povodom početka predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u BiH.
Prve stranačke plakate Radojičić je postavio zajedno sa nosiocima izbornih lista DNS-a, Demosa, SP-a, SPS-a, Prve SDS, PUP-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i Poligrafa na šetalištu u blizini Palate Republike u Banjaluci.

Ovom događaju prisustvovali su, između ostalog, nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu Banjaluke Srđan Amidžić, potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, predstavnici koalicije "Okupljanje za Banjaluku" i brojni građani, članovi i simpatizeri SNSD-a.

Radojičić je rekao da postavljanjem prvih stranačkih plakata povodom početka predizborne kampanje koalicija finalizuju rezultat napornog i vrijednog rada u prethodnom periodu s ciljem da grad na Vrbasu dobije stabilno i odlučno vođstvo sa strateškom vizijom.

Radojičić je rekao novinarima da je vrijeme za "Okupljanje za Banjaluku", te da "Vidovdanska koalicija", koju u gradu na Vrbasu čini 10 partija, danas nije samo počela kampanju, već je došla da finalizuje pomenute rezultate u prethodnih hiljadu i po dana, koliko su na vlasti.

- Iza nas je u Banjaluci u prethodne četiri godine urađeno mnogo projekata i riješeno hiljade pojedinačnih problema građana. Napravljeni su i po jedna nova toplana i fabrika vode, tri sportske dvorane i četiri mosta u različitim fazama, te 26 dječijih igrališta i desetine kilometara vodovodne mreže - naveo je Radojičić.

On je rekao da Banjaluku čine ljudi, zbog čega je bitna "Banjaluka ljudskog lica".

- U odnosu na predratno vrijeme imamo više sportskih klubova koji su se plasirali na međunarodnu sportsku scenu, bili smo u finalu za evropsku prijestonicu kulture i pokrenuli akcije besplatnih zdravstvenih pregleda građana i podrške centrima i klubovima za stare, invalide i osobe sa teškoćama u razvoju. Banjaluka mora voditi računa o svojim građanima - naveo je Radojičić.

On je rekao da su okupljeni oko realnog i ambicioznog plana, jer Banjaluka, kako kaže, u narednim godinama mora biti najbolja i uzor svima.

- Okupljeni smo oko realnih i ambicioznih planova i grada u kome će građani željeti da žive i u kome će se za još 8.000 povećati broj zaposlenih koji je u prethodne četiri godine povećan za više od 8.000. Okupljeni smo i oko grada u kome će biti riješena komunalna pitanja, u kome će biti intenzivni sport, kultura i društveni život. Želimo grad u koji će se dolaziti, koji će biti domaćin brojnim turistima i gostima i koji će živjeti bogato kao ponosan glavni grad Republike Srpske - poručio je Radojičić.

On je pozvao sve stranke da u izbornoj kampanji vode fer borbu i predstave građanima svoje programe.

- Banjaluka nakon izbora treba da dobije stabilno odlučno vođstvo sa strateškom vizijom - zaključio je Radojičić.

U 18 časova krenuće auto-povorka sa aktivistima svih članica koalicije "Okupljanje za Banjaluku" sa parkinga na Malti do "Krajiške kuće" u centru grada, a na pješačkoj stazi na dionici od Malte do Bulevara cara Dušana biće postavljeni promotivni štandovi svih 10 članica koalicije.

U 18.20 časova Radojičić će na Trgu Krajine održati govor povodom početka predizborne kampanje.

U BiH je danas zvanično počela predizborna kampanja za lokalne izbore koji su zakazani za 15. novembar.

Тагови: