Vrijednost radova 1.100.000 KM

"Putevi Srpske" finansiraju rehabilitaciju magistralnog puta Banjaluka - Toplice

  • Извор: СРНА
  • 23.07.2021. 14:57

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević rekao je danas da je ovo preduzeće uspjelo naći način i model finansiranja rehabilitacije magistralnog puta Banjaluka - Toplice, u dužini od 2,6 kilometara, a vrijednost radova je oko 1.100.000 KM.

Kostrešević, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da se dionica, koja se proteže od Rudarske ulice do Srpskih Toplica, predstavljala veliki problem na ulazu u Banjaluku.

"Za grad to znači veliki napredak jer ovim pokrivamo sve ulaze koji bi bili na neki način obnovljeni i zadovoljavali sve ono što grad kao Banjaluka treba da ima", izjavio je Kostrešević novinarima.

On je naveo da je u tehničkom smislu riječ većim dijelom o rehabilitaciji, odnosno uklanjanju gornjih slojeva asfaltnih dijelova i njihova zamjena u dva sloja.

Kostrešević je rekao da se na dijelovima mosta i u blizini ogromne deformacije i da će se ići na rekonstrukciju i zamjenu tamponskih slojeva dubine 30 do 40 centimetara, te dodavanje još jednog sloja.

"Širina će iznositio šest i po metara uz bankine koje bi iznosile pola metra sa svake strane, u proširenjima u krivinama ta širina će da bude i veća. Dužina je 2,6 kilometara, a rok izvođenja radova je stavljen kalendarski 90 dana, međutim mislim i očekujem da će sigurno izvođač radova `Niskogradnja` kao i na početku same dionice koja je nedavno otvorena, sve svoje ugovorne obaveze izvesti i prije", istakao je Kostrešević.

On je rekao da vrijednost radova iznosi oko 1.100.000 KM i u potpunosti ih finansira preduzeća "Putevi Republike Srpske" uz odobrenje i podršku Vlade Republike Srpske.

Početku radova je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić koji je naveo da je riječ o još jednom u nizu projekata sa republičkog nivoa vlasti.

"Na tome smo izuzetno zahvalni, nastavljamo tu praksu koja traje duže godina, da Republika Srpska, Vlada Republike Srpske kao i `Putevi Republike Srpske` pomažu Banjaluci, to je jedna sasvim normalna i prirodna stvar", rekao je Ilić.

On je rekao da je ova saobraćajnica izuzetno prometna i ovom projektom će kvalitet infrastrukture biti na višem nivou.

"Veliki broj ljudi iz ovog pravca ulazi u Banjaluku i vrlo je važno da Banjaluka ostavi trag uređenog, srednjoevropskog grada kakav jeste", rekao je Ilić.

On je podsjetio da je prije nekoliko dana u neposrednoj blizini otvoren most, te da je to jedan u nizu projekata u ovom dijelu grada koje treba uraditi i ovo je konkretan odgovor na takvo nešto.

"Ovo je saobraćajnica koja će u jednom momentu povezati novootvoreni most u Srpskim Toplicama sa Zapadnim tranzitom i na taj način dati potpuno novi izgled i jednostavnost saobraćaja u najvećem gradu Srpske", zaključio je Ilić.

Početku radova prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник