Socijalistička partija

Put za Šargovac će ipak biti urađen u ovoj godini

13:59, 07.06.2018.
Thumbnail
Rukovodstvo Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka obišlo je u proteklih mjesec dana sve mjesne zajednice na području grada i upoznalo se sa potrebama i prioritetima građana, od kojih najveći broj čine infrastrukturni problemi.

Grad Banjaluka je u međuvremenu riješio ili rješava veliki broj prioritetnih problema o kojima su razgovarali sa sugrađanima. Neki projekti su uspješno završeni, dosta radova je u toku a dio tih projekata je u fazi rješavanja potrebne dokumentacije.

Kroz razgovor sa građanima Banjaluke, kao gorući problem navedeni su oni gdje je pored dotrajale infrastrukture narušena i bezbjednost građana, što je slučaj sa saobraćajnicama prema Priječanima, Motikama, Šargovcu, Kuljanima, Krminama i Česmi.

Zajedno sa koalicionim partnerima u Skupštini grada, Socijalisti su podržali listu prioriteta i planiranu dinamiku radova koja predviđa rješavanje problema saobraćajnica za Motike, Česmu i Priječane, shodno raspoloživim sredstvima u budžetu grada.

Međutim, kroz razgovor sa mještanima Šargovca i poslije obilazaka lokacija sa građanima, Gradski odbor je predložio predsjedniku Socijalističke partije i ministru industrije rudarstva i energetike Petru Đokiću da se uputi inicijativa Vladi Republike Srpske za rješavanje problema saobraćajnice za Šargovac u ovoj godini.

Pomenuta saobraćajnica, osim dotrajalosti, predstavlja i bezbjednosni problem, pogotovo tokom školske godine, kada je ugrožena bezbjednost učenika Osnovne škole Đura Jakšić, na šta su nam brojni građani skrenuli pažnju tokom posjete.

 S obzirom da je grad Banjaluka već uradio potrebnu dokumentaciju koja predviđa proširenje saobraćajnice, te gradnju trotoara, inicijativa je uz pomoć predsjednika Đokića upućena Vladi Srpske, a na današnjem zasijedanju je i prihvaćena. Tako će gradnja Šargovačkog puta u dužini od 1 kilometra ipak biti završena u ovoj godini i biće finansirana iz Programa javnih investicija iz budžeta Republike Srpske.

Gradski odbor Socijalističke partije dobio je kao i uvijek punu podršku predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića, a ovom prilikom zahvaljujemo Vladi Republike Srpske na razumijevanju i pomoći u ime građana Šargovca i Banjaluke. Nadamo se da će ovim biti riješen jedan od najvećih problema građana ovog dijela grada.