Banjaluka

Iza protesta ugostitelja stoji politički motivisan skup

  • 05.04.2021. 14:45

Iza najavljenog protesta ugostitelja stoji politički organizovan skup, ispred kojeg je stao DNS-ov Miloš Stanišić, a podršku mu dao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Predsjednik GO DNS Bijeljina i prijatelj Draška Stanivukovića, Miloš Stanišić najavio je za danas protest u Banjaluci, dok podršku za ovo okupljanje dobija sa govornice Skupštine grada Banjaluka od samog gradonačelnika.

U danu kada je prijavljen 21 smrtni slučaj i 179 slučajeva zaraze virusom korona, Draško Stanivuković mjere Republičkog štaba naziva lakrdijom, a protest ugostitelja opravdava riječima da je na strani građana. Ipak, nije našao shodno da stane na stranu zdravstvenih radnika koji već mjesecima apeluju na poštovanje mjera.

"Na muci mnogih ugostitelja prave ovdje politički udar, što je jako nekorektno. Ovdje supruga jednog od predstavnika sindikata, dok ste vi radili (prim. aut. novinari), se fotografiše sa Begićem. Je l' to nije politiziranje?", rekao je Rajko Radaković, između ostalog predsjednik Savjeta MZ Šargovac.

Da su protesti legitimno pravo građana i ugroženih kategorija saglasan je i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić, ali poručuje da nije dobro da predvodnici budu politički profilisani pojedinci.

"Ako gradonačelnik kaže da podržava protest, ja izvlačim zaključak da ćemo imati konkretnu pomoć tim ljudima. Ali od samih tih protesta nemamo ništa ako oni ne osjeti konkretnu pomoć druge stranica. Ja ne znam ili sasvim sigurno ne mogu da kažem da je opravdano ili odgovorno da se okupljamo. Svako ko misli da je situacija bezazlena može da ode na klinički centar ili da obiđe nažalost neke od porodica koji su u svojim porodicama imali tragična epiloga i da vidi koliko ta situacija može da bude ozbiljna. Sad kao građanin Banjaluke, ne kao odbornik pozivam sve građane da se nastavimo ponašati odgovorno i pozivati na okupljanje u ovakvoj situaciji pogotovo kada ove cifre oko korone divljaju", kaže Amidžić.