Nezadovoljstvo u SDS-u sve veće

Propao još jedan sastanak PDP-a i SDS-a u Banjaluci

  • 19.02.2021. 17:23

Koalicija PDP-SDS u Banjaluci sve je klimavija. Ni sastanak koji je napokon održan prije tri dana, nije približio ove dvije partije. SDS-ovci su, referišući se na raniji dogovor, tražili raspodjelu funkcija ( vodovod, centar za razvoj sela i dr.) ali ih je PDP-ov gradonačelnik Draško Stanivuković, glatko odbio pravdajući se da nema stranačke raspodjele dok istovremeno zapošljava svoj kadar u Centar za obrazovanje odraslih.

U pozadini imenovanja Biljane Krndije su prijateljski odnosi sa Vladimirom Grujićem šefom kabineta gradonačelnika, sve ovo za ATV tvrdi grupa nezadovoljnih SDS-ovaca iz Banjaluke.

Na prigovore delegacije SDS Stanivuković je obećao zapošljavanje članstva u firme - investitore koji će ulagati u gradu, a tu se prvenstveno misli na prodajni lanac Bingo iza kojeg stoji vrh SDA. Ne treba biti naivan pa misliti da i firma njegovog oca Dragana Stanivukovića, neće biti jedna od njih. 

U SDS-u ne prihvataju takve ponude, smatraju da treba i raskinuti koaliciju, jer su, kako tvrde, iskreno i krvavim radom podržali kandidata PDP-a sad im se vraća ponižavajućim odnosom. Takođe veći dio članstva i rukovodstva za ovakav položaj SDS krive sam vrh stranke jer su u predizbornoj kampanji zaobilazili rukivodstvo banjalučkog SDS-a dok su se tajno sastajali sa PDP-om.

Takođe zanimljivo je to što Milan Radović nije prisustvovao sastanku što je zamjerio i primjetio Draško Stanivuković. SDS-ovci tvrde da korektan odnos prema PDP-u u kampanji za gradonačelnika Banjaluke, vraća se veoma ponižavajućim odnosom aktuelnog gradonačelnika. Odustajanje SDS-ovog kandidata u korist PDP-a uzeo je SDS-u u startu par hiljada glasova i po njihovim procjenama još dva odbornika.

U toku kampanje u slučaju pobjede PDP-ovog kandidata dogovorena je raspodjela funkcija u Gradskoj upravi. Ona se do danas nije desila. Jedino se desio jos veći raskol, tvrde nezadovoljni SDS-ovci u Banjaluci.