"Putevi Republike Srpske"

Pripreme za izgradnju puta za Čokorska polja

  • 19.02.2020.10:36

Izgradnja savremene saobraćajnice za Čokorska polja, na osnovu ranije odluke Vlade Republike Srpske, trebala bi početi ove godine, a sredstva će obezbjediti "Putevi Republike Srpske".

Vlada Republike Srpske ranije je zadužila "Puteve Republike Srpske" da finansiraju projekat izgradnje saobraćajnice Čokorska polja – Saračica, u procijenjenoj vrijednosti od 2,52 miliona KM.

U okviru pripreme ovog projekta, do kraja mjeseca nadležne gradske službe trebalo bi da "Putevima RS" dostave projektni zadatak, dok "Putevi" trebaju da raspišu tender za izradu projektne dokumentacije i izvođača puteva.

Kako ističu iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak realizacije ovog projekta zavisi, prije svega, od rješavanja imovinskih odnosa na planiranoj trasi.

"Apelujemo na mještane koji se nalaze uz trasu puta da potpišu sporazume o rješavanju imovinskih odnosa koji će im biti ponuđeni, a sve sa ciljem što brže realizacije ovog projekta kojeg će dalje voditi "Putevi Republike Srpske"", ističu u odjeljenju.