"Banja Luka se gradi"

Pripreme za asfaltiranje nove dionice puta za Priječane

12:11, 14.05.2020.
Izvor: ATV
Izgradnja nove saobraćajnice za Priječane odvija se dobrom dinamikom, nakon što je prethodnih mjeseci sanirano veliko klizište u blizini Vrbasa i omogućen nastavak radova na putu prema ovom naselju, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema informacijama sa terena, ovih dana su postavljeni ivičnjaci na novom putu i trenutno se radi na pripremi podloge za asfaltiranje.

"Poslije sanacije klizišta, sada se radi i na postavljanju zaštitnih gabiona na desnoj strani puta, kako bi se osigurala saobraćajnica od eventualnog osipanja zemljišta", ističu u Odjeljenju.

U toku je i izgradnja temelja za ogradu, koja će se nalaziti na lijevoj strani puta, te pripreme za izgradnju rasvjete.

Radovi na izgradnji ove saobraćajnice i sanacije velikog klizišta na ovoj lokaciji, vrijedni 1,2 miliona KM, počeli su sredinom oktobra prošle godine. Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od "Lovačkog bara" prema Priječanima, a osim novog vodovoda i oborinske kanalizacije, biće izgrađena pješačka staza, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi", počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.