Banjaluka

Pripadnici MUP-a Srpske spriječili pokušaj samoubistva

  • 13.04.2020. 19:15

Još jedan herojski podvig pripadnika MUP-a Republike Srpske. Iz hladnog Vrbasa izvukli su muškarca starije životne dobi koji je pokušao izvršiti samoubistvo. Sve se desilo u vrijeme policijskog časa, u jedan i trideset u Ulici Save Kovačevića, dok su ekipe bile na terenu. U rekordnom roku došli su na lice mjesta, minute su bile u pitanju, život muškarca visio je o koncu. Lice je u Vrbas skočilo sa obližnjeg šetališta, nekoliko metara je plutalo, ali na kraju je sve završilo dobro, pričaju oni koji su za to i zaslužni. 

"Ovdje u ovom dijelu uz pomoć baterijskih lampi, a tu su bile i kolege iz Specijalne antiterorističke jedinice, osvijetlili smo i vidjeli lice koje je bilo u ležećem položaju u vodi. Kako su valovi nailazili lice je tako tonulo ispod nivoa vode, nakon što se valovi povuku lice je, kada uzme vazduh, dozivalo u pomoć. Moj kolega Njegoš je odavde prvi skočio dole, ja sam za njim. Tu gdje je lice bilo ušli smo u vodu i lice smo izvukli", kaže Dejan Nović, policijski službenik PS Banjaluka centar. 

"Nakon što je lice prevezeno u prostorije službe hitne pomoći mi smo se uputili u naselje gdje je gospodin nastanjen te smo ostvarili kontakt s njegovom porodicom, izvršili zaključavanje njegovog stana koji je bio otključan i ključeve predali zajednici etažnih vlasnika", kaže Njegoš Popović, policijski službenik PS Banjaluka centar.

Muškarac koji je pokušao samoubistvo živi u naselju Obilićevo i starije je životne dobi. I prije dolaska u Hitnu pomoć bio je van životne opasnosti, jer je na vrijeme izbacio veću količinu vode iz organizma. 

"Osjećaj je odličan, mi između ostalog zbog tog osjećaja i mogućnosti da nekome pomognemo se i bavimo ovim poslom", kaže pripadnik SAJ-a.

Ovo nije prvi put da policajci spašavaju živote onima koji su ih sebi htjeli oduzeti. Svoja iskustva ispričao je policajac Nović. 

"2016 godine u oktobru takođe na obali Vrbasa jedna starija gospođa pokušala je da se baci, takođe su i to građani prijavili. Iz Vrbasa sam, nažalost, izvadio i jedno beživotno tijelo, bio je stariji muškarac u pitanju. I u prostorijama PU spriječo sam vješanje na posteljini koja se nalazi u našim prostorijama. Uvijek je finom nekome pomoći, i kako kažu, bolje pomagati nego da ti pomažu", kaže Dejan Nović, policijski službenik PS Banjaluka centar.

Ovo su samo neki od podviga koji su dio svakodnevnog rada pripadnika MUP-a Republike Srpske, a o kojima oni rijetko kada govore.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић