Otvaranje se očekuje u srijedu

Pri kraju radovi na kružnom toku na Laušu

  • 17.06.2019. 12:36

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod restorana "Sirano" na Laušu užurbano se privode kraju kako bi do srijede, 19. juna, i zvanično bila puštena u saobraćaj, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

"Tokom vikenda položen je prvi nosivi sloj asfalta na kružnoj raskrsnici. Danas se radi na postavljanju ulične rasvjete i vertikalne signalizacije i uporedo se završavaju ivičnjaci. Ostaje da se tokom dana i sutra postavi i završni sloj asfalta i iscrta horizontalna signalizacija", ističu u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izgradnja ovog kružnog toka je od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada i izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada. Projekat vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske.

Osim ovog projekta iz oblasti saobraćaja, na Laušu treba da počne gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i Lauša (preko voćnjaka nekadašnje "Ekonomije"), kojom bi se upravo rasteretila raskrsnica kod "Sirana" i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu.

Za ovaj projekat riješeni su imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Тагови: