Cilj razvoj „zone Manjača“

Predstavljen projekat „Manjača kao turističko – rekreativni kompleks“

  • 25.09.2018. 11:27

Prezentacija projekta „Manjača kao turističko-rekreativi kompleks“ održana je juče u prostorijama Razvojno-edukativnog centra „Ekonomija“ Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Projekat  ima za cilj razvoj „zone Manjača“ kao novog turističkog i rekreativnog  kompleksa i kao takav rezultat je zajedničke saradnje i inicijative Turističke organizacije Banja Luka, Gradske razvojne agencije i Centra za razvoj poljoprivrede i sela koji su prepoznali Manjaču kao područje izuzetnih potencijala.

Ovaj jedinstveni i inovativni projekat nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta, novih poslovnih modela uz očuvanje regije sa svojim ruralnim obilježjima.

Nakon predstavljanja projekta „Manjača kao turističko – rekreativni kompleks“, ukazano je da bi se taj prostor, koji je od Banje Luke udaljen 22 kilometra, mogao iskoristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade…

-Realizacijom tog projekta otvaraju se mogućnosti za seoski turizam, lov i ribolov te zdravstveni, manifestacioni, rekreativno-sportski turizam, u okviru kojeg se mogu organizovati edukativni kampovi – rečeno je na skupu.

Za turiste bi bilo zanimljivo i da posjete već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je „Kočićeva kuća“, kao i okolni manastiri.

Iz Turističke organizacije su ukazali na benefite koje bi imala Banja Luka raznovrsnijom ponudom, ali i stvaranjem infrastrukturnih pogodnosti za razvoj ruralnog, rekreatinog, adrenalinskog te porast vikend turizma, kao i brojne druge mogućnosti u kompleksu Manjače.


Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istakli da je su na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu se nalaze veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela. Realizacijom projekta trebalo bi da postane atraktivno gradsko izletište.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник