Banjaluka

Predstavljen interaktivni turistički vodič

  • 27.09.2020. 18:52

Sve informacije o turističkim atrakcijama Banjaluke, izletištima, gastro ponudi, festivalima i događajima, a prije svega lokacijama, od sada su dostupne i centru grada. Samo nekoliko klikova, uz interaktivnog turističkog vodiča, vodi vas do svih informacija o turističkoj ponudi grada na Vrbasu. 

"Kada otvore određenu oblast, npr. gastro, ponudu gdje je QR kod telefonom zabilježe, zatim se odmah preko gugl mapa skine lokacija, nakon čega nemaju potrebu da imaju internet konekciju, sve ih vodi do određene tačke", kaže Irena Radojević, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka.

Ovo je prvi ovakav vodič u BiH i predstavlja novi tehnološki iskorak. U Banjaluci je postavljen na nekoliko lokacija. Namijenjen je, prije svega, turistima, ali ga mogu koristiti i banjalučani koji žele bolje upoznati turističku ponudu grada. 

"Trenutno u gradu je postavljeno nekoliko siti-lajtova na najfrekventnijim pozicijama u užem centru grada, čime se osigurava dobra vidljivost i laka pristupačnost široj grupaciji ljudi, kao i turistima", kaže Milan Šljokavica, predstavnik agencije "Led Medija" 

Interaktivni turistički vodič predstavljen je povodom Svjetskog dana turizma. Baš danas se, više nego inače, govorilo o uticaju virusa korona na turizam. Što se tiče Republike Srpske, gubici su veliki, ali ne onoliko strašni koliko smo očelivali, kažu iz Turističke organizacije Srpske. 

"Do kraja godine gubici će biti evidentni, ali ne onako strašni kakve smo svi mi na neki način predviđali s obzirom na zatvorenost granica, na transport koji je pogođen, jer samo su u jednom danu otkazana 2 miliona letova. Možete zamisliti šta to znači za ljude koji putuju", kaže Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske. 

Iduće mjesto u kome bi se interaktivni turistički vodič mogao pojaviti je Trebinje, u gradu u kome turizam cvjeta.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)