Sticanje iskustva

Poziv profesorima fizičkog vaspitanja za rad sa osnovcima

  • 23.07.2018. 10:53

Grad Banja Luka poziva profesore fizičkog vaspitanja bez radnog iskustva u struci, da se prijave za rad sa osnovcima u okviru projekta „Razvoj sporta kroz školske sekcije“, i tako steknu uslove za polaganje stručnog ispita.

Javni poziv za izbor lica na stručnom osposobljavanju za provođenje nastave fizičkog vaspitanja u okviru ovog projekta, otvoren je do četvrtka, 26. jula, a zainteresovani javni poziv i prijavu mogu da preuzmu na ovom linku.

Zahvaljujući ovom projektu Grada Banje Luke, banjalučki osnovci će sa početkom nove školske godine dobiti bolje organizovanu nastavu fizičkog vaspitanja, te da izgrade naviku za vježbanjem, a profesori sa Biroa za zapošljavanje mogućnost da steknu iskustvo i završe pripravnički staž.

U  okviru ovog projekta, učenicima od drugog do petog razreda, biće omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja kroz izabranu sportsku aktivnost, uz obogaćenje sadržaja sa sportskim poligonima i takmičenjima.

Kod starijih učenika, poseban akcenat biće stavljen na učenike šestog i sedmog razreda, koji će takođe moći da izaberu sportsku aktivnost u kojoj će učestvovati poslije završteka redovne nastave.

Plan je da uče osnove više sportova u skladu sa rezultatima anketa provedenih za potrebe projekta među 10.000 banjalučkih osnovaca, a sve u skladu sa osnovim ciljem ovog programa – da se što više djece bavi fizičkom aktivnošću.

Partneri na realizaciji projekta „Razvoj sporta kroz školske sekcije“ su: Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci, osnovne škole grada Banje Luke, lica na stručnom osposobljavanju (volonteri).

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)