Tim za male intervencije

Poziv Banjalučanima da daju prijedloge za uređenje grada

  • 11.09.2019. 10:38

Tim za male intervencije, uz podršku Gradske uprave Banjaluka, pozvao je građane da se aktivno uključe u ove aktivnosti i predlože projekte koji bi bili uvršteni u plan uređenja grada za iduću godinu.

Pošto je ovaj projekat zamišljen kao interaktivan i u kojem je veoma važno učešće građana, Tim za male intervencije poziva sve sugrađane da sve svoje eventualne prijedloge, sa grafički naznačenom lokacijom i prijedlogom intervencije pošalju putem elektronske pošte na sljedeće adrese: javnost@banjaluka.rs.ba i maleintervencije@banjaluka.rs.ba

Realizacija prvog ovogodišnjeg projekta malih intervencija planirana je za 28. septembar, kao velika radna akcija pospremanja grada, u kojoj će moći da učestvuju svi sugrađani. Grad Banjaluka i Tim za male intervencije ovim putem pozivaju sve građane i društveno odgvorne kompanije da se priključe i učestvuju u ovoj akciji.

"Male intervencije" su jedinstven projekat u Republici Srpskoj, ali i šire i koji će se baviti estetskim, kulturološkim, turističkim i funkcionalnim uređenjem pojedinih prostora u gradu.

Do kraja godine biće realizovano pet malih intervencija, i to: akcija pospremanja grada, izgradnja „smol skejl“ na zelenom platou kod Pravnog fakulteta, uređenje pasaža u Gospodskoj ulici i intervencija na pješačkoj zoni kod Palate predsjednika.