Banjaluka

Potvrđeno ATV-u: Stanivuković pozvan na saslušanje zbog okupljanja za vrijeme epidemije

  • 26.04.2021. 22:02

Policijska uprava Banjaluka uputila je danas poziv za saslušanje gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, potvrdila je za ATV Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Poziv za saslušanje Stanivukoviću je upućen zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Na pozive ATV-a, gospodin Stanivuković nije odgovarao.

Podsjetimo, 05.04. ove godine kada je na snazi još uvijek bila odluka Štaba za vanredne situacije o zabrani javnih okupljanja u grupama većima od 30 lica i to u trenucima pogoršane epidemiološke situacije.

Okupljene ugostitelje je podržao gospodin Stanivuković, a na kraju im se i pridružio. Prisutno je bilo više od 30 osoba, a Stanivuković je u jednom trenutku skinuo masku.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, oni kojima se utvrdi da nisu postupali po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije snosiće sljedeće posljedice:

(1) Ko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti kod ljudi ne postupi po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mjere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko za vrijeme epidemije opasne zarazne bolesti kod životinja koja se može prenijeti na ljude, ne postupi po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje.

(3) Ako su djela iz st. 1. i 2. ovog člana učinjena nehatno, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine, stoji u Članu 195 ovog Zakonika.

(Foto: RSE)

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.