U samo jednom danu

"Potrošio" novih 10 miliona KM na predizborna obećanja

  • 20.10.2020. 21:40

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković (PDP), "potrošio" je sinoć još desetak miliona KM nakon što je, u more dosadašnjih obećanja, pridodao i nova.

Naime, on je na predizbornom skupu u naselju Borik obećao besplatne udžbenike i prevoz za sve osnovce, sufinansiranje javnih i privatnih vrtića....

Da bi obezbijedio besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Banjaluci, kojih trenutno ima 16.325 (s tim da njih 3.800 pohađa prvi i drugi razred, te da već imaju besplatne udžbenike) potrebno je obezbijetiti više od 1,25 miliona maraka ako se uzme da set udžbenika prosječno košta 100 KM. 

Prema podacima javnih prevoznika, u Banjaluci se mjesečno proda oko 10 hiljada đačkih karata. Cijena varira u velikom rasponu i zavisi od udaljenosti linija, s tim da prosječna iznosi nešto više od 30 KM. Po ovoj računici, na ovo obećanje Stanivuković je bi potrošil najmanje tri miliona KM.

Sufinansiranje privatnih vrtića jedno je od obećanja koje ponajviše odskače od realnih mogućnosti.

U Banjaluci trenutno u privatne vrtiće ide oko 2.000 djece. Iz toga, proizilazi da bi čak i polovična subvencija za privatnike podrazumjevala trošak od bar još pet miliona KM, na što treba dodati nove milione za izgradnju novih javnih vrtića.

Svake godine, iz gradskog budžeta za rad gradskog sistema javnih vrtića iz budžeta se izdvoji 10 miliona KM, a ove godine i dodatnih par miliona za gradnju i proširenje novih objekata. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.