Banjaluka

Potpuno rekonstruisan Dnevni centar za lica sa smetnjama u psihofizičkom razvoju

  • 25.09.2018. 19:53

Dnevni centar za omladinu i odrasla lica sa smetnjama u psihofizičkom razvoju doživio je potpunu rekonstrukciju, a danas je i zvanično otvoren u banjalučkom naselju Lazarevo. U rekonstrukciju je uloženo oko 140.000 maraka, a Grad je u ukopnom iznosu učestvovao sa 10 odsto.

"Moramo se zahvaliti ovdje za implementaciju ovog projekta, za rekonstrukciju USAID-u, odnosno CRS-u koji je bio implementator.Obezbjeđena su sredstva za Centar za socijalni rad da dalje nastavi rad sa ovim, znači, partner je omogućio rekonstrukciju objekta, a mi dalje nastavljamo u okviru naših redovnih poslova preko Centra za socijalni rad obezbjeđivanje svakodnevne djelatnosti", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Socijalni radnici, psiholozi, defektolozi, samo su neki od stručnjaka koji će doprinijeti da oni koji borave u Dnevnom centru imaju sveobuhvatnu njegu i brigu. Zahtjevi za boravak u Centru šalju se u Centar za socijalni rad. Do sada je prijavljeno 16, a kapacitet objekta je do 25 korisnika.

“Dnevni centar je namijenjen svima onima koji su završili redovno školovanje, odnosno, koji su bili u sistemu centra “Zaštiti me” i nakon završetka tog školovanja i boravka tamo bukvalno su bili prepušteni svojim porodicama i Grad je omogućio da ta mogu da ovdje borave", kaže Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banjaluka.

Iz Udruženja građana “Dajte nam šansu – Zvjezdice” tvrde da Grad mnogo pomaže, te da rade i na  razvoju drugih socijalnih usluga. Dnevni centar počinje s radom 1. oktobra, a do tada će svi prijavljeni biti obaviješteni o prijemu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.