Gradska uprava Banja Luka

Potpisani ugovori o podsticajima sa 49 privrednika

  • 27.09.2018. 19:27

Predstavnici 49 privrednih subjekata sa područja Banjaluke potpisali su ugovore o dodjeli osnovnih sredstava i prekvalifikaciji za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 620 hiljada maraka. 

Prednjačila su deficitarna zanimanja, a nisu izostavljeni i malobrojni stari zanati. Kroz ove podsticaje trebalo bi da bude riješen radni status i zaposlena 252 nova radnika.

"Ono što je cilj Grada, dakle, s jedne strane, jeste podsticaj zapošljavanju i, s druge strane, podsticaj realnom sektoru, odnosno samoj privredi u gradu Banjaluci,” rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"Ono što je zadovoljstvo da kažem jeste da smo mi sada, kroz ovaj projekat nabavke opreme podržali i dva stara zanata. To je jedan obućarski zanat i jedan vunovlačar, mislim da je jedini u gradu Banjaluci,” kaže Radenko Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu

Privrednici su zadovoljni. Konkurs im mnogo znači. Iz firme “Kelman” aplicirali su drugi put. Subvencionisani su i prošle godine. Sredstva će, ove, uložiti u nabavku opreme i zapošljavanje radnika.

“Nadamo se da ćemo do kraja godine i do pet novih radnika zaposliti. Konkretno, sredstva smo iskoristili za nabavku mašine za lasersko rezanje metala. Vrijednost investicije je nešto više od 100 hiljada KM,” rekao je Aleksandar Kecman iz firme “Kelman”.

Uskoro će, prvi put, podsticaje dobiti i šest srednjih škola i to za opremanje kabineta za praktičnu nastavu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.