"Voda 1"

Posao od pet miliona evra: Gradi se 50 kilometara novih vodovoda

  • 22.09.2020. 15:26

Više od 2.000 domaćinstva na seoskom i prigradskom području dobiće stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom "Voda 2". Izgradnja novih kilometara vodovoda počinje već u četvrtak, na širem području Manjače, a danas je i zvanično parafiran ugovor sa izvođačima radova na "Vodi 2", projektu vrijednom oko pet miliona evra.

U okviru "Vode 2", biće izgrađeno 50 kilometara nove vodovodne mreže, te više desetina kilometara nove kanalizacije. Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da su ovo najveći projekti izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u gradu u zadnje tri decenije.

"Na međunarodnom tenderu koji je sprovela Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najuspješniji je bio konzorcijum koji čine preduzeća "Hidrokop" i "MG Mind". Već ove sedmice, tačnije u četvrtak 24. septembra, počinjemo radove na ovom projektu i to u rejonu Manjače", izjavio je Radojičić.

Direktor "Hidorkopa" Radislav Babić, naglasio je da je ovo za njih veliki posao na osnovu kojeg će uposliti domaće radnike i domaću operativu, što je od ogromnog značaja za sve domaće firme. Babić je precizirao da je rok za završetak kompletnog projekta dvije godine.

U okviru projekta "Voda 2", biće izgrađeni vodovodi u ulicama: Tuzlanskoj i Srpskih ustanika, Braće Miletića, zatim završetak velikog vodovoda u Jagarama, dio podsistema Zvijezda – Crno vrelo: Bistrica, Kremenovići, Gakovići i Brkići, te integrisanje postojećeg vodovoda u Bronzanom majdanu na Crno vrelo, krak Obrovac, krak Kmećani, te Pozkozarje, Verići i Mišin han.

Kanalizacija će biti izgrađena u Putu srpskih branilaca, potom nekoliko krakova u Drakuliću, nekoliko ulica u Vrbanji, Kuljanima i Adi, te više lokacija na Laušu.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?