"1.000 sadnica za ljepšu Banjuluku"

Posađeni platani uz Zapadni tranzit

  • 14.11.2018. 19:42

Banjaluka će ove jeseni postati bogatija za hiljadu sadnica platana i lipe. Rukave su zavrnuli i drveće posadili dužinom Zapadnog tranzita studenti Šumarskog fakulteta, radnici sumskog gazdinstva sa prvim čovjekom Banjaluke Igorom Radojičićem. 

"Cilj nam je u ovoj sezoni jesenjoj posaditi 1.000 novih sadnica na području grada Banjaluke, na više lokacija, od Lazarevo do Ade, uz jedan i uz drugi tranzit. Nastojimo da se u tu akciju angažuju i građani, razne organizacije i nevladine institucije", kaže Radojičić.

Ovo nije ni prva, ni posljednja akcija koju podržavaju studenti Šumarskog fakulteta, kaže apsolvent Milenko Vasiljević. Iz Šumskog gazdinstva Banjaluka poručuju da njihove aktivnosti tek slijede.
 
"Ovo je jedna u nizu akcija koje studenti šumarskog fakulteta podržavaju već godinama. Drago nam je da je ove godine veći broj sadnica nego do sada izdvojen za grad Banjaluku, što je od izuzetnog značaja za grad i naravno studenti šumarskog fakulteta će uvijek podržavati ovakve akcije i u budućnosti", kaže Vasiljević.

"Šumsko gazdinstvo Banjaluka će u narednom periodu u okviru svojih redovnih aktivnosti zasaditi 100.000 sadnica na području opštine Banjaluka, Čelinac i Laktaši, odnosno to je negdje oko 40 hektara", rekao je Velibor Stanić, direktor ŠG Banjaluka.

Prvo stablo pod okriljem akcije “1000 sadnica za ljepšu Banjaluku” zasađeno je u blizini Dječijeg pozorišta Republike Srpske, a u narednih dvadesetak dana sadnice će biti posađene i na Istočnom tranzitu, Adi i Lazarevu. 

Тагови: