Popržen: Prvo vratite svoje "duple" plate, pa onda pričajte o poštenju

  • 11.08.2020. 16:05

Umjesto deklarativnog zalaganja za manje plate funkcionerima, PDP bi prvo morao da zaviri u sopstveno dvorište gdje već sada može da zatekne svoje visoke funkcionere koji primaju po dvije plate iz budžeta, izjavio je Miroslav Popržen, član Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a.

Popržen ističe da su u PDP-u na današnju pres konferenciju trebali dovesti i Igora Crnatka, doskorašnjeg ministra spoljnih poslova i visokog funkcionera PDP-a, koji je više od godinu dana primao duplu platu, i kao narodni poslanik i kao ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu.

"Da li imamo igdje ijedan dokaz da se Crnadak odrekao tih primanja i dao ih onim kojim je to najpotrebnije? Da li je kojim slučajem i Jelena Trivić nekome dala svoje dvije plate koje zarađuje, i na Ekonomskom fakultetu i u Narodnoj skupštini", upitao je Popržen.

On je pozvao Trivićku i Crnatka, ali i sve druge funkcionere PDP-a, da se odmah odreknu svojih duplih primanja i javno ih vrate u budžet, ukoliko su zaista iskreni u svojoj namjeri.

"Ako su zaista ozbiljni ljudi, koji drže do svoje riječi i ne lažu birače, već sutra treba da javno vrate svaku platu "viška" koja im je isplaćena iz budžeta, a radi se o desetinama hiljada maraka. Samo ako bi to uradili, povjerovao bi im da nije riječ o još samo jednoj predizbornoj obmani", rekao je Popržen.

On je naglasio da se PDP zalaže za smanjenje plata isključivo kako bi pribavio jeftine političke poene i samo zbog približavanja lokalnih izbora.

"Ovo je nastavak licemjerene i lažne politike PDP-a koji su sami građani davno prepoznali. Na prošlim izborima, prikupljali su poene na jednoj tragediji, a sve se završilo tako što su slagali one za koje su se, kao, zalagali. Baš kao što su slagali tada, tako će slagati i sada", rekao je Popržen.   

>>Pročitajte još<<

Najbolji sportisti i ljekari na listi SNSD-a za Banjaluku

Ko je Putinova kćerka koja je testirala vakcinu na sebi?

https://www.atvbl.com/vijesti/hronika/neko-postavio-sajlu-na-stazu-za-motocikliste-mladic-zapeo-i-poginuo-11-8-2020https://www.atvbl.com/vijesti/hronika/neko-postavio-sajlu-na-stazu-za-motocikliste-mladic-zapeo-i-poginuo-11-8-2020

"Deda je prije pola vijeka rekao, ne brinite za papire, Simovići su pošteni ljudi": Strahinja se 2020. godine i lično uvjerio u to 

Pada broj zaraženih u Republici Srpskoj

"Ko ste vi? Izađite ili ću pozvati policiju": A onda je iznenada došao on

Otac usmrtio bebu staru dva i po mjeseca

Danilo Lazović: "Kako će se zvati? Nek' se zove Srpska!"

Direktor bolnice o smrti mladog ljekara: Nije bio pozitivan na koronu

Ima li smisla kupovati polovnjak sa ogromnom kilometražom?

Vic dana: Znaš kakav mi je vic Fata ispričala

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.