Banjaluka

Popločavanje pješačke staze uz Istočni tranzit

  • 09.07.2019. 10:35

Preduzeće „Građenje Đurić“ počelo je sa postavljanjem betonske galanterije na pješačkoj stazi uz novoizgrađeni dio Istočnog tranzita od tržnog centra „AS“ prema Krfskoj ulici  u Obilićevu, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

"Riječ je o radovima prve faze projekta izgradnje pješačkih i biciklističkih staza u dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do kraja novog dijela Istočnog tranzita, vrijednog preko 700.000 KM", ističe načelnik ovog Odjeljenja Slaviša Sandić.

Po završetku izgradnje trotoara, odmah će otpočeti i radovi na biciklističkoj stazi.

"Postavljeni su ivičnjaci i urađena priprema za asfaltiranje biciklističke staze na ovoj dionici, a poslije toga počinju radovi na drugoj fazi", kaže Sandić.

Druga faza projekta podrazumijeva izgradnju pješačke i biciklističke staze, uz Bulevar Desanke Maksimović, koja će povezati dva novoizgrađena kružna toka na Istočnom tranzitu, na potezu od tržnog centra „As“ do Rebrovačkog mosta.

Po izgradnji ove dionice, biće formirana tzv „istočna biciklistička magistrala“, od stadiona FK „Naprijed“ u Obilićevu pa sve do Lazareva i Trapista.