Draško Stanivuković i Jelena Trivić bez dogovora

Ponovo odložili odluku ko će biti kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke

  • 05.06.2020. 14:22

Draško Stanivuković i Jelena Trivić ponovo su odložili odluku o tome ko će od njih dvoje biti kandidat PDP-a za gradonačelnika Banja Luke.

Iako su ranije obećali da će odluku saopštiti do kraja maja i da će ona biti zajednička, danas je o tome govorio samo Stanivuković koji je rekao da će „definitivna odluka o tome biti donesena do kraja juna“, tvrdeći da je još prije dvije godine odlučeno da će on biti kandidat opozicionog bloka u Banjaluci.

-Oboje ćemo, u različitim vidovima, izaći na izbore u Banjaluci, neko će nositi izbornu listi, a neko će biti kandidat za gradonačelnika. Mi imamo tim koji pobjeđuje – ja, Jelena, Davor Šišić, vjerujem, pridružiće nam se i Milan Radović – rekao je Stanivuković, tvrdeći da će do kraja ovog mjeseca biti odlučeno o kandidaturi.

On je ovu izjavu dao u društvu Trivićeve, sa kojom je održao zajedničku pres konferenciju na kojoj su pokrenuli inicijativu za formiranje anketnog odbora NS RS koji bi ispitao javne nabavke tokom epidemije korona virusa.

Na današnjoj pres konferenciji, Trivićeva nije imala svoj stav o tome ko će od njih dvoje biti PDP-ov kandidat.

Stanivuković se promovisao za kandidata PDP-a još u decemebru 2018. godine, kad je došao na čelo Gradskog odbora ove partije. Međutim, njegovu kandidaturu ni tada zvanično nije podržala nijedna opoziciona partije, osim PDP-a.

Prije mjesec dana, u igru se umiješala potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, koji je iskazala želju da ona, a ne Stanivuković, bude kandidat za gradonačelnika. Nakon što je njena ambicija i zvanično objelodanjena, Trivićeva i Stanivujković su polovinom prošlog mjeseca saopštili da će odluka o tome biti zajedenička i da će je donijeti do kraja maja.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм