Gradska uprava

Ponovljen tender za novi most u Dragočaju

  • 11.10.2018. 11:55

Za izgradnju novog mosta u centru Dragočaja, ponovo je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon što je prvi tender poništen pošto je pristigla ponuda bila veća u odnosu na procijenjenu vrijednost.

"Prema našim planovima, gradnja mosta je već trebalo da počne. Nažalost, nismo uspjeli dobiti izvođača iz prvog pokušaja jer je ponuđač za taj projekat tražio više za oko 50 hiljada KM u odnosu na procijenjenu vrijednost. Unutrašnjom realokacijom, uspjeli smo obezbijediti dodatna sredstva i sada ponavljamo javnu nabavku", pojasnili su u odjeljenju.

Kako su istakli, plan je da u toku ove godine izaberu izvođača, rezervišu sredstva i shodno vremenskim prilikama, započnu radove.

Prema drugoj ponovljenoj javnoj nabavci za izgradnju mosta, procijenjena vrijednost radova je oko 200 hiljada KM, a svi zainteresovani ponuđači treba da se prijave do 31. oktobra.

Novi most, prema podacima odjeljenja, biće dužine 13 i širine devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po.

Izgradnjom novog mosta u centru Dragočaja trebalo bi da bude smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke.

"Zbog smanjenog profila, ova rječica je, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina. Zato je odlučeno da se most rekonstruiše, odnosno izgradi potpuno novi", kazali su u nadležnom odjeljenju, te dodali da će po izgradnji novog mosta biti potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

Istovremeno, u ovom naselju prošle sedmice u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke u Gradini. Novi most, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 50 hiljada KM, sagrađen je na lokalnom putu Gradina – Kaure – Šalići.

Тагови: