Modernizacija saobraćajnica

Položen novi asfalt u Kuljanima

  • 16.07.2018. 15:35

Mještani Kuljana, jednog od najbrže rastućih prigradskih naselja, od danas će se moći voziti znatano modernijom saobraćajnicom na pravcu prema Barlovcima.

U okviru radova na investicionom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva, danas je položen novi sloj asfalta na putu Kuljani – Barlovci - Cerici. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, sanirano je 500 metara ove saobraćajnice za što je iz gradskog budžeta izdvojeno 80 hiljada KM.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, naglasio je da se ovim projektom nastavlja započeta modernizacija puteva u Kuljanima, pošto je u prethodne dvije godine već saniran dio ove saobraćajnice.

"Drago mi je da je ovo ulica koja je u blizini škole, u kojoj ima značajan broj djece, a na gradskoj administraciji je da da omogući da oni imaju ugodno odrastanje, a mještani da imaju bolju povezanost sa gradom", istakao je Amidžić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je najavio da će u narednim danima biti afaltiran i dio 3. kuljanske ulice. Takođe, on je istakao da se, uporedo s tim, aktivno radi i u drugim prigradskim naseljima.

"Danas, na primjer, polažemo prvi sloj afalta na putu u Priječanima, što je jedna od najznačajnijih investicija koje radimo u oblasti saobraćaja. Ujedno, intezivirani su radovi i u Ulici Petra Velikog u Česmi. Na naše zadovoljstvo, a bez obzira na sve tekuće probleme, sve te značajne investicije se privode kraju", naglasio je Sandić.

Mještani ovog naselja izrazili su zadovoljstvo zbog tekuće modernizacije puteva u Kuljanima. Predsjednik Savjeta Mjedne zajednice Kuljani Jovica Tomić, istakao je da se radi o veoma značajnom projektu za mještane ovog naselja, pogotovo što je ova saobraćajnica do sada bila u jako lošem stanju.

Тагови: