Policija podnosi izvještaj Tužilaštvu protiv odgovornih osoba za skup u Banjaluci

  • 06.04.2021. 10:39

Policijska uprave Banjaluka podnijeće Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornih osoba za jučerašnji javni skup na prostoru između Hrama Hrista Spasitelja i Administrativne službe grada Banjaluka zbog nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

"Prema ostalim učesnicima skupa biće preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera (fizičko rastojanje od 2 metra i nošenje zaštitne maske), odnosno zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije", poručeno je iz PU Banjaluka.

Ovaj skup podržao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nazivajuće mjere Republičkog štaba "lakrdijom". Skup je bio politički motivisan i među učesnicima su primjećeni članovi i aktivisti PDP-a i DNS-a. Jedan od predvodnika ispred udruženja "HoreCa"bio je Miloš Stanišić, prijatelj Stanivukovića i predsjedni Gradskog odbora DNS-a Bijeljina.

Iz PU Banjaluka pozvali su još jednom građane da u cilju zaštite zdravlja ljudi i sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta.