Petrićevac

Počinje gradnja vrtića i mjesne zajednice

  • 30.09.2019. 07:33

Gradnja vrtića i mjesne zajednice u okviru višenamjenskog objekta na Petrićevcu, trebalo bi da počne uskoro nakon što je ovih dana uspješno okončan tender za izbor izvođača radova.

Za posao vrijedan 1,7 miliona KM na tenderu je izabrana grupa ponuđača koju čine banjalučke firme "Tekton" i "Građenje Đurić".

Petrićevac sada nema dječiji vrtić u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te će izgradnja vrtića – puno značiti za mještane tog naselja.

Kako je planirano, novi vrtić namijenjen je za smještaj oko stotinu djece. Prema projektu, budući objekat dječijeg vrtića je približno kvadratne osnove sa prizemljem i spratom. Podijeljen je u dvije funkcionalne cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Kada je riječ o objektu MZ, u njegovom prizemlju predviđena je multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Grad Banja Luka je iz budžeta izdvojio 210.000 KM i izgradio ambulante porodične medicine u okviru ovog višenamjenskog objekta, a donacijom Republike Srbije biće građena preostala dva dijela – vrtić i mjesna zajednica.

"Ambulanta, kao prva faza radova na višenamjenskom objektu na Petrićevcu, je nedavno završena i sada bi, po okončanju tenderskih procedura i potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem, trebalo da započne i gradnja vrtića i mjesne zajednice", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Za tu drugu fazu multifunkcionalnog objekta, Grad je konkurisao za donatorska sredstva kod Vlade Republike Srbije, koja je za ovaj projekat obezbijedila dodatnih 800.000 evra. Plan je da kompletan objekat naredne godine bude pušten u funkciju.

Gradnja višenamjenskog objekta na Petrićevcu, odvija se u okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi".

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.