"Banja Luka se gradi"

Počelo asfaltiranje kružnog toka kod Policijske uprave

  • 16.10.2019. 12:02

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod Policijske uprave ulaze u završnu fazu, u nastojanju da iduće sedmice novi kružni tok na ovom, frekventnom ukrštanju bude pušten u saobraćaj.

U okviru završnih radova, tokom dana počeće polaganje prvog nosivog sloja asfalta na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske, a jutros su počeli radovi na asfaltiranju trotoara.

"Nakon polaganja nosivog sloja asfalta na kolovoznim površinama, steći će se uslovi za ugradnju završnog sloja asfalta, iscrtavanje horizontalne signalizacija, te postavljanje vertikalne signalizacije", kazali su u resornom odjeljenju.

Ovaj, budući kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita. Projekat vrijedan 369.000 KM, finansira Grad i izvodi se u okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi".

Ono što izdvaja ovu od drugih kružnih raskrsnica u gradu, jeste to da se ovdje radi o povezivanju dvije trokrake raskrsnice koje su do sada funkcionisale zasebno.

"Ova raskrsnica neće biti u klasičnom obliku kruga, nego više elipse koja će povezati dvije raskrsnice", istaknuto je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.