"Banja Luka se gradi"

Počela izgradnja vodovoda za Rekavice

16:33, 14.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Izgradnja vovodova za Rekavice, vrijednog više od 410 hiljada maraka, počela je danas, u okviru ovogodišnjeg, velikog plana za poboljšanje vodnabijevanje u ruralnim područjima.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, naglasio je da stanovništvo ovog kraja već dugi niz godina ima hronične probleme sa vodosnabdijevanjem, zbog čega je bila neophodna izgradnja ovog sistema.

Thumbnail

U ljetnjem periodu dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže, pa naselja u višim zonama ostaju bez napajanja ili je isporučena količina vode neznatna. Nadamo se da će u toku ovog ljeta posao biti gotov i da ćemo konačno riješiti veliki problem ovog kraja", naglasio je Radojičić.

Izgradnja ovog vodova bila je planirana još prošle godine, ali je projekt morao biti odlužen zbog nedostatka zainteresovanih izvođača.

Prema projektu, problem napajanja Rekavica biće riješen izgradnjom novog dovodnog, potisnog i dijela novog distributivnog cjevovoda, pumpnih stanica i rezervoara. Pored toga, postojeća distributivna mreža na dijelu koji ima problem u vodosnabdijevanju biće prespojena na novi sistem.

Thumbnail

Ulaganje u Rekavice je samo mali dio ambioniznih planova za trajno rješavanje snadbijevanja vodom rururalnih i prigradskih podruščja. U okviru ovog plana, prošle godine je izgrađeno 19 manjih vodovoda, a ove godine se očekuje i veliko ulaganje od 7,8 miliona maraka za nastavak realizacije projekta "Crno vrelo", koje treba da vodu dovede do 20 hiljada potrošača sa rubnih dijelova Banja Luke i Prijedora.

Izvođač radova na izgradnji vodovoda u Rekavicama je preduzeće Niskogradnja, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 180 dana.