Gradska uprava

Počela izgradnja saobraćajnice Paprikovac-Lauš

  • 14.11.2019. 13:36

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovali su danas početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac-Lauš, jednog od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijednog 2,7 miliona KM, s rokom za izgradnju od 270 radnih dana.

Višković je istakao da je Vlada Srpske izdvojila sredstva za ovaj projekat koji je od značaja za sve građane Srpske, ne samo Banjaluke i Lauša, jer olakšava pristup Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i rasteretiće saobraćajne gužve pogotovo u jutarnjim časovima.

"To je samo jedan u nizu projekata koji se ovdje gradi. Ovom izgradnjom Lauš dobija i novu površinu koja će omogućiti Banjaluci da se još brže razvija. Siguran sam da ćemo imati priliku da u narednih par godina prisustvujemo otvaranju svih sadržaja koji su ovdje namijenjeni", rekao je Višković novinarima.

On je naveo da je Vlada na današnjoj sjednici odobrila i dva miliona KM za nastavak ili rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci.

"Vlada će sa gradom i dalje učestvovati u realizaciji infrastrukturnih projekata jer je to za dobrobit svih građana Banjaluke i Srpske", poručio je Višković.

Radojičić rekao je da nova saobraćajnica, za koju je Vlada Srpske odobrila 2,5 miliona KM, a ostatak grad, ima višestruk značaj, te će povezivati Ulicu Jovana Raškovića i Karađorđevu ulicu.

On je dodao da je Vlada Srpske i ovaj put omogućila izvođenje jednog od krupnih kapitalnih projekata u Banjaluci koji ima širi značaj.

"Ovim dobijamo novu prilaznu saobraćajnicu prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji je vrlo opterećen saobraćajem. Naselje Lauš dobija još jednu pristupnu saobraćajnicu, čime dobijamo paralenu liniju uz zapadni tranzit u ovom dijelu grada", precizirao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ovom saobraćajnicom na Laušu se otvara novi kvart koji je predviđen kao višestruka zona za stambene zgrade i prostor za rekreaciju koji su važni za cijeli grad.

"Regulacioni plan za ovaj dio Lauša je izuzetno dobar sa mnogo različitih sadržaja, a otvaranje centralne saobraćajnice kroz taj prostor daje nam potpuno novi kvart u gradu", rekao je Radojičić.

On je dodao da naselje Lauš, nakon izgradnje kružnog toka, ovim dobija mnogo, dodavši da se gradi objekat nove mjesne zajednice i policijske stanice, da je danas počela izgradnja još jednog dječijeg igrališta, a da je u planu i sportska dvorana.

"Lauš dobija nekoliko izuzetno važnih i krupnih infrastrukturnih projekata i objekata koji će rješavati brojne probleme mještana", naglasio je Radojičić.

Saobraćajnica je u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko "Ekonomije" do ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

Na osnovu sprovedenog tendera radove će izvoditi preduzeće "Niskogradnja". 

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)