Gradska uprava

Počela izgradnja rezervoara za više dijelove naselja Česma

  • 23.09.2018. 16:19

U banjalučkom naselju Česma danas je počela izgradnja rezervoara za vodu u četvrtoj visinskoj zoni što predstavlja prvi korak u rješavanju višegodišnjeg problema vodosnabdijevanja viših dijelova ovog naselja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da se nalazimo na početku još jednog velikog infrastruktrunog projekta na koji mještani visinskih zona Česme dugo godina čekaju.

"To je jedan od prioritetnih problema na ovom području. Rješavanje počinje izgradnjom velikog rezervoara na ovoj lokaciji koji bi trebalo da riješi problem visinske zone Česma 4, ali i u paketu za Česmu 3. Ovdje imamo nekoliko stotina potencijalnih korisnika, a vrijednost radova je oko 540 hiljada KM. Cilj nam je da ove godine, dok to vrijeme dozvoljava, izgradimo rezervoar zapremine 500 kubnih metara, i da iduće godine idemo na spajanje i gradnju mreže, tako da prvi potrošači počnu dobijati vodu", naglasio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević, kazao je da nakon skoro 15 godina počinje jedan od najvažnijih projekata za lokalno stanovništvo.

"Pored toga što mnogi nisu vjerovali, napokon kreće izgradnja rezervoara koji je prijeko potreban građanima ovog dijela Česme. Trenutno, ovaj vodovod bi trebalo da pokrije između 500 i 600 domaćinstava, ali na ovom terenu svakodnevno niču novi objekti. Zahvalio bih se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su i u teškom vremenu našli sredstva za ovako važne projekte", zaključio je Maličević.

Podsjećamo, u MZ Česma ove godine započeti su veliki infrastrukturni radovi – rekonstrukcija glavne saobraćajnice koja prolazi kroz naselje i izgradnja vodovoda u Česmi 2 od 850 metara. Dužina nove saobraćajnice iznosi nešto više od 820 metara, vrijednost investicije je 750 hiljada KM. Očekuje se da izgradnja bude gotovo iduće sedmice, a građani Česme očekuju i da uskoro počne izgradnja društvenog doma u ovom naselju, kroz projekat koji relizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Тагови: