Banjaluka

Počela izgradnja pristupnog puta u Lazarevu

  • 13.02.2020. 20:19

Umjesto pristupnog puta nasutog šljunkom, mještani dijela Ulice despota Stefana Lazarevića u banjalučkom naselju Lazarevo će uskoro da dobiju asfalt.

Investitor koji je trebalo da izgradi infrastrukturu je bankrotirao ubrzo nakon izgradnje zgrada prije nekoliko godina, pa su stanari ostali u ozbiljnom problemu - bez kanalizacije, bez asfaltiranog prilaza, čak i bez određenih dozvola. Grad Banjaluka je rješavao probleme korak po korak, a sada je na redu pristupni put.

"Pristupna saobraćajnica treba da omogući bolje uslove za život u ovim zgradama, radi se o profilu od šest metara širine, 40-ak parking mjesta, o oborinskoj kanalizaciji. Na prostoru kod ovih zgrada koje su riješile kanalizaciju i gdje imamo čiste imovinske odnose", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Radojičić je istakao da grad već tri godine pokušava da riješi probleme koji su drugi napravili, i poboljša uslove stanovanja u ovom dijelu Lazareva, ali da sve teče sporo, jer jedan dio imovinskih odnosa još uvijek nije riješen. Ipak, mještani su zahvalni što se radi na njihovoj ulici. Koviljko Katić, koji ovdje živi od 2012, kaže da je godinama pumpao vodu iz poplavljenih šupa i kosio okolno rastinje - a to je bio samo dio problema.

"Struje nije bilo, vodu dovodio ovamo iz privatne kuće. Kanalizacije nije bilo, iz septičke jame smo svaka tri dana dovodili cisternu da izvlači vodu iz septičke", istakao je Koviljko Katić.

Za izvođača je u postupku javne nabavke izabrana "Niskogradnja". Ovo preduzeće ima rok od tri mjeseca da završi radove, za koje je grad izdvojio 240.000 KM.