"Voda 2"

Počela gradnja vodovoda u gornjem dijelu Novoselije

  • 05.10.2020. 16:14

U okviru velikog investicionog ciklusa "Voda 2", danas je počela izgradnja vodovoda u Ulici braće Miletića u Novoseliji, na koji će biti priključeno više od 50 domaćinstava iz gornjeg dijela ovog naselja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da su se domaćinstva u ovom dijelu Novoselije snadbijevala sa zastarjele vodovodne mreže, zbog čega je već godinama unazad otežano vodosnadbijevanje u ovoj ulici.

On je naglasio da vrijednost radova u ovoj ulici iznosi oko 400.000 KM i da je rok za izvođenje radova tri mjeseca.

"Kroz prvu fazu realizacije ovog projekta već su izgrađeni pumpna stanica i rezervoar od 200 kubnih metara, kao i dio potisnog cjevovoda od priključka na gradsku vodovodnu mrežu do pumpne stanice. Na ovoj lokaciji biće izgrađeno i 2,5 kilometra distributivnog cjevovoda koji sa rezervoara treba da razvede vodu do domaćinstava", istakao je Radojičić.

Mještanin Stojan Danilović ističe da je kvalitet vode koju sad dobijaju veoma loš.

"Voda je mutna, a svaka kiša znači i novo zamućenje. Završetkom projekta vodosnabdijevanja zaokružićemo infrastrukturne projekte u ovom kraju, jer su ranije urađeni put i rasvjeta", dodao je Danilović.

Kroz investicioni ciklus "Voda 2" planirano je da, širom grada, bude izgrađeno oko 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.